15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

Een bedrijfsuitje dat voor de medewerkers georganiseerd wordt kan aardig wat kosten met zich meebrengen voor het bedrijf. Onder bepaalde voorwaarden zijn deze kosten voor het bedrijf aftrekbaar voor de belasting.

Aftrekbaarheid van kosten bedrijfsuitje
Tot het jaar 2007 was het wettelijk zo geregeld dat er als er aan bepaalde eisen werden voldaan, er tot een bepaald bedrag per persoon aftrekbaar was voor de belasting. Als er sprake was van een jubileumjaar van het bedrijf dan mocht er een hoger bedrag per persoon voor het bedrijfsuitje werden afgetrokken. Per 1 januari 2007 is dit veranderd ten voordele van bedrijven, want er is nu geen maximum bedrag meer vastgesteld per persoon, maar het gehele bedrag dat per persoon wordt besteed aan het bedrijfsuitje is aftrekbaar geworden, mits er voldaan wordt aan de voorwaarden. durlet zetels

Voorwaarden voor aftrek van kosten 
• Een van de voorwaarden voor de aftrek is dat de mogelijkheid wordt geboden aan minimaal 75 procent van de personeelsleden van het bedrijf, om deel te nemen aan het bedrijfsuitje.
• Voor hele grote bedrijven zal bovengenoemde voorwaarde natuurlijk tot problemen kunnen leiden op het gebied van de bezetting van afdelingen omdat het bedrijf niet gesloten kan worden. Daarom is het ook mogelijk deze voorwaarde toe te passen per afdeling binnen een bedrijf. Dit betekent dan dat er dan per afdeling de mogelijkheid moet worden geboden aan 75 procent van de medewerkers om mee te gaan.
• De voorwaarden voorzien er ook in dat de partners van de personeelsleden deel kunnen nemen aan het bedrijfsfeest en waarvan de kosten dus ook fiscaal aftrekbaar zijn. 
• Aan deze voorwaarden kan in feite eenvoudig voldaan worden en uiteindelijk gaat het erom dat de mogelijkheid wordt geboden, en worden niet de deelnemers geteld die daadwerkelijk hebben deelgenomen.
• Ook het voordeel dat de kosten die worden gemaakt ten behoeve van de de partners van de personeelsleden, biedt veel meer mogelijkheden inzake het organiseren van bedrijfsfeesten. Klik hier voor meer info over coworking in mechelen